macskák kisslaughing

MENÜ

A macska helyes táplálása

A macska helyes táplálása
A macskák húsevők. A legszívesebben mindent nyersen ennének. Nyers húst azonban csak akkor kapjanak, ha az kifogástalan állapotban van!
 

Fajtától függetlenül minden macska hasonló táplálást igényel.

Belsőségek

    A máj az igazi macskaétel, minden formájában etethető (kivéve a sertésmájat!).
    A nyers máj hasmenést okozhat azoknál a macskáknál, melyek nincsenek hozzászokva, a főtt máj viszont tömít.
    A szív, a tüdő, a velő minden fajtája adható főzve.

Hús

   Sovány marha-, birka-, ürü- és borjúhús.
    A darált marhahúst nem szívesen fogadják a macskák, mert kicsi elülső fogaikkal
nem tudják jól felvenni. Azon kívül szorulást is okozhat.
  Disznóhúst sem nyersen, sem főve ne adjunk a macskánknak!

 

macska_etetese
Macska etetése

 

Tojás

    Hetente 1 tojássárgája.

Halak

   Szálkátlanítva és főzve adjuk.

Konzerv

    Nem mindig szeretik a macskák, és tartós etetése sem egészséges! A tápláléknak ezt a fajtáját gondosan adagoljuk, vagy inkább csak szabadság idejére, ill. szükséghelyzetekre korlátozzuk!

Száraz eledel

    Egyes macskák nagyon szeretik. Ügyelni kell arra, hogy ne legyen túl sós, és mindig álljon rendelkezésre elegendő friss tiszta ivóvíz!
    Kizárólag száraz eledelt csak szabadság idején vagy szükséghelyzetekben adjunk!

Folyadékok

   Friss víz mindig legyen elérhető, függetlenül attól, hogy macskánk iszik-e tejet vagy sem!
    Kiscicáknak jó a tej, felnőtt macskáknál túlbecsülik a gazdik. Vannak macskák, melyek nem szeretik a tejet.
    A tejföl hizlalja macskánkat!

Hidegen vagy melegen?

    A táplálék szobahőmérsékletű legyen! Jéghideg étel vagy tej akár halálos is lehet. A hűtött táplálékokat kissé melegítsük fel!

A helyes mennyiség    Minden egyed jelzi, hogy mennyi táplálékra van szüksége ahhoz, hogy jól érezze magát.

A főétkezés

     A macska nagyságától, és annak igényeitől függően kb. 120-175 g hús (nem disznóhús!), vagy belsőség kevés vízben főtt zabpehellyel, rizzsel vagy búzapehely vízzel simára keverve és szobahőmérsékleten tálalva. Ha szorulást okoz a búzapehely, akkor elhagyható, hasmenésnél több adható.

    Este kevés friss sovány túró vagy joghurt fél teáskanál szőlőcukorral, vagy kevés hús tisztán, vagy kevés száraz eledel.

 

 

Képtalálat a következőre: „macska etetese”

 

Képtalálat a következőre: „macska etetese”

 

Képtalálat a következőre: „macska etetese”

Asztali nézet